dissabte, 16 de febrer de 2019

Castellterçol-Masia Esplugues-Castell de Popa-Sauva Negra-Collsuspina-Coves del Toll-Castellterçol


Comencem la ruta des del punt més baix de la sortida, Castellterçol. No us perdeu la Popa del Vapor, sorprenent per enorme, com la de la Vinyota, pas lluny d'aquí.

Seguim per pista en una pujada suau fins la increïble masia d'Esplugues, una casa en una Bauma que ha estat habitada durant 1000 anys!! i amb pont romànic, un racó molt especial. 

De nou encorriolats des del gual d'Esplugues fins la balma de Fontscalents on abans rajava aigua tèbia, ara ni raja ni calenta. 

Una pujada dura al Castell de la Popa, però no la més difícil, sender boscà cap al Collet de la Rovira del Cerdans, baixada cap a Sta Maria a la Sauva Negra, sender preciós a la solella de Sta Maria, corriol de la baga de Pujalt i tram de pistes pel Pla de Castellar. 

Preciosos boscos i arribada a Collsuspina per fer unes fotos i omplir bidons d’aigua. 

Portem uns 5Km on predomina la baixada i després del Camí Ral entrem al meravellós sender del Toll i del torrent del Mal, pràcticament 7 quilòmetres de gaudir continu, sender boscós en baixada, travessem torrents, gorgs, racons perduts i alguna dificultat del tot assumible. 

A l'hivern massa fangós en algun tram de camí però la bellesa dels corriols compensa més que de sobres. 

Uns darrers corriols una mica complicats i una zona obaga amb molt de fang han fet que hagi enguarrat les bicis, i arribem de nou al Vapor a Castellterçol. 

Molt cansats pero enormement satisfets d’aquesta pintoresca ruta. En un día fred a primera hora peró amb molt bona temperatura al migdía. 

Cel radiant molt blau sense un núvol. 

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/16-feb-19-castelltercol-masia-esplugues-castell-de-popa-sauva-negra-collsuspina-coves-del-toll-cast-33194672

https://www.youtube.com/watch?v=5XYcgEN0Xro&t=710s

4 comentaris:

Josep ha dit...

Una passada de ruta molt maca i recomenable.

Fernando FC ha dit...

Muchas gracias por la entrada Santi, gran reportaje.
Una ruta muy bonita que vale la pena hacer de vez en cuando, eso si: evitando los 15 m dle barro mas pegajoso que he visto en mi vida!!
Y gran descripción de la ruta, aunque quizá deberías agradecer la inspiración a "dani_pent" ;)

Fernando FC ha dit...

ahh me olvidaba, con tu permiso comparto la entrada en Facebook

Santi ha dit...

Ah, y grácias a Josep por la descripción, que se la robé al él del wikiloc, jejeje, yo no sé redactar. Y a Dani_pent que seguro sería el que montó la ruta original, zenquius.